2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Saulės baterijos

Saulės baterijų naudojimas turi labai daug privalumų:

  • Saulės baterijų generuojama energija yra nemokama. Visiems yra žinoma, kad saulės šiluma nieko nekainuoja. Kiekvienas žmogus turi teisę naudoti saulės energijos resursus savo reikmėms.
  • Energetinė nepriklausomybė. Saulės baterijų įrengimas namuose ar kituose objektuose leidžia atsiriboti nuo bendrųjų elektros tinklų ir tokiu būdu nemažai sutaupyti — elektrą gaminate Jūs pats.
  • Ekologiškumas. Saulės baterijos – tai ekologiški, atsinaujinančios elektros energijos generavimo įrenginiai. Saulės baterijos, kitaip nei dujos, kietasis kuras, naftos produktai, neteršia aplinkos, nes medžiagos, iš kurių yra gaminami saulės elementai, yra saugios ir lengvai perdirbamos. Naudojant saulės baterijas yra ženkliai sumažinamas tradicinių energijos išteklių sunaudojimas.
  • Ilgaamžiškumas. Saulės baterija – itin ilgaamžis saulės energijos generavimo prietaisas. Išbandžius saulės baterijas įvairiuose įrenginiuose, buvo nustatyta, jog saulės baterijos efektyvumas mažėja mažiau nei 1% per metus.
  • Įvairios panaudojimo galimybės. Šviesos energiją generuojančius saulės elementus galima įrengti visuose objektuose, kuriuose naudojama elektros energija: gyvenamuosiuose ir ūkinės paskirties pastatuose, žemės ūkio įmonėse, sodybose, kempinguose, baseinuose ir t.t.
Šaltinis: Saulės baterijos

Populiarūs įrašai